CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 26, 2009

- Selamat Berkorban -

wishing uollss



~ SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLaDHa ~

berkorban apa saja uollss harta ataupon dara gtew...

Wednesday, October 28, 2009

- Dia datang lg -

yess uollss musim exam sudah kembali...
lets kita gempurr bersama, jangan kalah di medan perang katanya kannn

weollss stat exam 28-10-2009 sampaila 14-11-2009

apa lg bcala buku study bagai nak mati smua..
tp x tawula asal diri nie ayik malas jerr nka buka buku,
smua mende x hafal lg..
banyak konsep x paham lg, macam mana nk g berperang nie...
haishhh apa nk jd nie nie, nak dpat DL tp klaw macam nie mimpi jerla...
tp apa2 pown,
GAMBATE smua...

letss baca buku sambil pose2 chanteque hu2


doakan kejayaan kami...

study study study!!!

Pulun sampai habes katanya hu2

we strive for excellent

~ best of luck people







Sunday, September 20, 2009

- Salam Lebaran Idulfitri -








Hye people puasa da habes..

its Eid Mubarak!!!

we from DCAngelz wanna wish u a happy and Fantatbulous Raya...

Kami disini juga menyusun sepuloh jari memohon ampun dan maaf sekiranya secara sengaja atau tidak sengaja telah menguris, melukakan, menyakiti dan seangkatan denganya... Halalkan segala perkara yang andai kata kami terambil terpinjam dan tercuri kowt2la kan...
At last stay healthy, be happy and drive carefully.

Ingatlah orang yang tersayang.
Sambutlah Raya dengan keriangan,
jangan jadikan kecuaian anda punca kesedihan dan kepiluan orang2 yang tersayang...


Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin....


with Love
- DCAngelz

Friday, August 7, 2009

- Promotion -

hye uollss smua, sehat ke? klaw x sehat makanla ubat eyk.. *plastik sngat.

nie i nak share ngan uollss smua, site ntok beli baju2 yg chanteque gedebabommm sngat. memang chanteque uollss. Harga pown murs2 yaamat. Nie kawan i yang berjinak2 nak berniaga. so please support eyh. I Seriously chanteque sngat. i sendri pown da rembat dah.
Klaw saper2 order ngan i dpat discount taw...

Belila jngan x beli. heee



see i told ya. nice kan... yang nie i punya hikss






and for those yang nak order kuih raya kew, cookies ke, cake ke, coklat ke n memacam la lg,
i ader site yang sngat menarik.

Seious, x propah nie. Memang sedap sngat Dahla tue murah plak kowt. Rugi taw klaw x cuba.
Puasa da dekat nie. raya pown x sampai 2 bulan jer lagi. Apa lagi uollss, bek order cepat2 satg tempahan penuh melepass jerk..
lgpown la nie dier tngah buat promotion so sngatla murs2 okeyh..
Jngan lupa noh click link kat bawah tue klaw nak.
x order kat i pown bleyh jugak...
dapat murah sketkan. heee


Sedap kan. Apalagi uollss cepatla order!!! klaw x habes...




Order uollss jngan x order. Berbaloii sngat....

Tuesday, August 4, 2009

-Its Karma Nyah -

Mek benci sngat ngan drama umah mek lately nie. Umah mek nie aderla 2 geng ( mek nuetral okeyh kawan jer ngan sumer ) .
1 geng socialite sorang lg Persona Non Grata katanya. Depa dua nie asyikla duk kelahi sama sendri. Tp besala kelahi adek2 uollss, stakat kasi sentap satu sama lain jerla. Hari nie socialite hanjengkan Persona esoknya Persona hanjengkan Socialite. gtewla kekdahnya. Mek awal2 x kesah sngat ngan deyall nie, coz yg penting mek hidup slesa ngan kb mek kak Ratu dlm bilik weollss yang kaler ungu pink2 gtew. hikss sempat lg kan.


Tp aderla 1 hari nie si Socialite nie bleyh plak duk tabur hal2 keburukan si Persona nie kat bebudak skolah weollss juz bcoz nak rapat ngan bebudak skolah nie. Hanjeng x? Klaw nak gaduh pown biarla fair n square nie x, dier duk g canang nie perihal si Persona yang duk suka g club, tdow sana tdow sini. Curr sana curr sini. Si Persona nie pown 1 suka sngat buat maksiat. Kejap ngan jantan nie kejap ngan jantan tue. Mek pown kekadang heran gak, ilmu apa yang dia pakai sampei smua jantan yg dier nak dia dapat. Nak kata chanteque, chanteque lg mek nie (matila prasan!!). Apatah lg nak bandingkan ngan kak ratu yang memang chanteque mulus itiew
( padanla ngan mantainance tinggi!! oppssss amponn kak ).. iyer uollss muka Persona tue lite2 jerk. prangai dier pown haishhh... kadang2 rasa macam nak sepak jer muka dier tue. Geram sngat. Apa2 jer nak menang x penah nak mengalah ngan orang laen. Tp kadang2 baek jgak budak tue. xderla 24-7 berakhlak hanjeng. tp itiewla kan..

hah si socialite nie plak memang Nyah salleh habess. Hidup nak brangan jerkk (matila carutzz hosemate sndri), ckap pown ya hamponnn very der TAGALOG sngat tp dngan konsep MAK ASAL DR LONDON gayanya. si socialite nie boleyhla dikatakan glamer kat skolah mek nie. Maklumla slalu gak dier blakon kat drama2 tb tue sbgai watak sisipan. Pelakon katakan.... padanla ngan nama dier socialite kan.
okeyh issue dier cenggini uollss, si socialite ngan Persona nie macam mek cakap td memang macam hanjeng ngan kucing nie kat umah. slalu bermasam muka. kadang2 snyum gak ala2 kak pvc tue... ala snyuman plastik. borak2 pown very der commercial sngat. Tp stakat tue jerla, xderla trok sngat. mek plak okeyh jer ngan 2-2 pihak nie, xderla gadoh ke apa. kawan jerr ngan sumer.


sampaila1 hari nie, si socialite nie duk sebarkan kisah2 kejalangan si kat budak2 skolah weollss. maka tercemarla nama si persona nie yang sedia tercemar lite2 kat skolah. Slama nie, org x sangka dier macam nie ( jalang ) maklumla kat skolah harusla coverkan. Tp itiewla si Socialite nie duk cter n convincekan kat smua bdak skolah weollss pasal si Persona nie bcoz dier nak masuk ngan geng2 bdak skolah weolls nie ( socialite nie bleyh dikatakan budak baru kat skolah weollss ). Hanjeng sangatkan. sanggup nie, si socialite duk cter perihal2 buruk si Persona nie. Habesla cter persona melacorr, clubbing n etc diketahui oleh smua plajar2 skolah weollss. Kesian sngat si Persona nie.

Tp padanla sapa suruh kaw jalang kan. mek pown agak kesianla n x sangka yang dia sanggup buat macam nie kat si Persona. Yerla tawula x suka tp jnganla sampai extreme sngat sampai macam nie skali kan. Kena fikirla jugak maruah si Persona tue. Cukupla stakat x suka jnganla sampai membukak pekong orang laen plak.
si Socialite nie plak kat skolah memang menonjol ngan prangai dier yang agak classy, glamour, baek n sebagainya ( prangai dier memang baek tp mulut jerk yang agak PUKI skett).

Tp kan hidup nie buat baek dibalas baek buat jahat dibalas jahat, so macam besala kan si Persona nie malam2 memng suka mencari lemang2 panas kat tepi2 lorong tue n ditakdirkan aderla 1 hari tue dier bawak balik mamat yang Kendu ke umah weollss n macam besala kan, da punggah bawak blik harusla berzinakan. Masa tue smua hosemate kuar, xder orang kat umah juz Persona ngan Jantan dier jerk. Masa deyall duk sibuk maen dalam blik air tue, socialite n the gang balikla ke umah n deyall agak heran sapa plak yg guna toilet kan , sbab umah gelap gelita jerkk, n motiff sngatkan lampu tertutup tp air kat dalam bilik air tetapla mencurah2 bagaii..
so aderla yang g tlg bukak lampu toilet tue. suasana sepi kejap then si Persona kluarla ngan Jantan dier dr toilet tue n guess what uollss? Jantan yang si Persona bwak blik tue adalah JANTAN yang kak socialite duk tergila2 kan 1 waktu dahulu. bukan maen lg masa tue si socialite merayu2 mintak kapel ngan bdak tue tp kena reject, tp before reject tue sempatla buat maksiat dlm kete bagaii. Si Socialite yang terkejut beruk tue tross lari dlm blik n berkurung jerk, x kuar2 dr blik coz malu nie hah pecah lubang yang dier pown suka curr jugak, Cari jantan kat lorong jugak..

Hari nie kaw suntat aku, esok aku suntat kaw... KARMA!!!

Habesla imej baek dier yang slama nie high class kan. yerla slama nie duk kutuk Persona kuat jalangla apala. dier sndri pown 2x5 jerkk sebenarnya. Nak2 plak socialite nie artis kan. harusla hancur karier dier klaw smua org tahu. Tersentapla si Socialite coz x sangka kan tembelang da pecah di tangan Persona.. reporter dier dtg kat weollss n duk cterla smua nie n mintak tolong jngan cakap kat sape2. hurm nak wat cemana tuela suka sngat mengata orang. alih2 kena lubang hidung sendiri. ALLAH da berfirmankan, kita jnganla bukak aib orang klaw x ALLAH sendiri akan bukak 10 aib kita kat smua orang. Samala ngan apa yang jd kat si Socialite nie. Mesti malu x sudah tue.
Mek nie bukan apa uollss, xder niat nak mengata, menghina atau apa2 juz nak kongsi jerr agar bleyh dijadikan pedoman & teladan ntok kita smua. Janganla kita suka sngat nak hanjengkan orang, klaw x satu hari nanti kita sendri yang akan dihanjengkan.
Inilah yang orang duk kata KARMA kan!!!.

What goes around comes around.



Lets berdamai nyah. aku tawu rahsia kaw, kaw tawu rahsia ku.. gtew!!

so apa lagi uollss fikir-fikirkan n selamat beramal...



* cerita berdasarkan dr sumber2 yang bleyh dipercayaidan telah diringkaskan dr salinan untuk kesenangan para pembaca....

Thursday, July 30, 2009

- A New Earth -

Im really hunkering for this



Its a motivational book by Eckhart Tolle, One of the most moving book i heard.
I
ts about the power of now and our alter ego. How to look at our life in a different perspective and different angle.
Totally recommended for those who want to start a new life.
I've been searching for this book in bookstore but still not managed to find it.
not my rezeki kowt.

Found it in Internet. but....
haishhh its not nice kan as a starter...
for this 21 September perhaps... hehehe

anyone?

Sunday, July 26, 2009

- Missing You -

I woke up early this morning to hear that Yasmin Ahmad has died, which makes me very shocked.
At first i was reluctant to wrote this entry but again as one of her fan i believe its my duty to pay my last respect to her.
Her works touches lives almost for everyone especially the iklan petronas "FORGIVING" if im not mistaken. It was so touching and one of the remarkable piece of Yasmin Ahmad.
When we lost Yasmin Ahmad we lost an icon that bring up Malaysia in the eyes of the world through her films.
Yasmin Ahmad was more than just a director and a writer, she was a gift through her creativity. I remember back when my friend gave me a DVD of Sepet as my birthday gift, watched it and fell in love with it.




She was a deeply inspired creative genius.

Our sincerest condolences go out to her friends, constituents, and family.

Rest in Peace Yasmin and May ALLAH bless you.


In many ways, kita semua Rabun. Hanya melihat apa yang mahu dilihat. - Yasmin Ahmad


AL-FATIHAH...


Same goes to Michael Jackson a.k.a Mikael & Farah Fawcett the Loving Angel.






Life is full of surprise, we never knew what will happen in the future.
So live life to the fullest and hopefully we all be blessed by Allah.

Amin...


Well I can't tell you where I'm going, I'm not sure of where I've been
But I know I must keep travelin' till my road comes to an end
I'm out here on my journey, trying to make the most of it
I'm a puzzle, I must figure out where all my pieces fit
Like a poor wayfaring stranger that they speak about in song
I'm just a person trying to find what feels like home
Where that is no one can tell me, am I doomed to ever roam
I'm just travelin', travelin', travelin', I'm just travelin' on

Questions I have many, answers but a few
But we're here to learn, the spirit burns, to know the greater truth
We've all been blessed with iman and Prophet
And when I'm born again, you're gonna see a change in me

God made me for a reason and nothing is in vain
Redemption comes in many shapes with many kinds of pain
Oh Dear Al-Mighty if you're listening, keep me ever close to you
As I'm stumblin', tumblin', wonderin', as I'm travelin' thru

Oh sometimes the road is rugged, and it's hard to travel on
But holdin' to each other, we don't have to walk alone
When everything is broken, we can mend it if we try
We can make a world of difference, if we want to we can fly

Goodbye little children, goodnight you handsome men
Farewell to all you ladies and to all who knew me when
And I hope I'll see you down the road, you meant more than I knew
As I was travelin', travelin', travelin', travelin', travelin' thru

Drifting like a floating boat and roaming like the wind
Oh give me some direction lord, let me lean on you
As I'm travelin' thru


Like the poor wayfaring stranger that they speak about in song
I'm just a person trying to find my own way home
Oh Dear Al-Mighty if you're out there, keep me ever close to you
As I'm travelin', travelin', travelin', as I'm travelin' thru